Zapečená štika na smetaně – výborná!

57
- reklama -

Suroviny

1 štika
grilovací koření od Vitany
olivový olej
2 velké cibule
20 dkg anglické slaniny nebo uzeného boku
kmín
šlehačka 30 %

Postup přípravy receptu

  1. Z olivového oleje a grilovacího koření uděláme marinádu, kterou potřeme špalíky štiky a necháme do druhého dne marinovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Na druhý den vysteleme pekáček cibulí, nakrájenou na plátky. Na to položíme kousky štiky, zalijeme zbylou marinádou, posypeme kmínem, poklademe anglickou slaninou a zalijeme vše šlehačkou.

  3. Přikryjeme alobalem a dáme péct na 170 – 180 st. Asi 10 minut před koncem sundáme alobal pro barvu. Podáváme s hebkou bramborovou kaší nebo opečenými brambory.

Poznámka od kuchařky

Protože je štika sušší maso, tak k její přípravě se hodí šlehačka. Myslím, že by to bylo dobré i se pstruhem , amurem nebo s treskou.