Zapečená štika na smetaně – výborná!

78
- reklama -

Suroviny

1 štika
grilovací koření od Vitany
olivový olej
2 velké cibule
20 dkg anglické slaniny nebo uzeného boku
kmín
šlehačka 30 %

Postup přípravy receptu

  1. Z olivového oleje a grilovacího koření uděláme marinádu, kterou potřeme špalíky štiky a necháme do druhého dne marinovat.

  2. Na druhý den vysteleme pekáček cibulí, nakrájenou na plátky. Na to položíme kousky štiky, zalijeme zbylou marinádou, posypeme kmínem, poklademe anglickou slaninou a zalijeme vše šlehačkou.

  3. Přikryjeme alobalem a dáme péct na 170 – 180 st. Asi 10 minut před koncem sundáme alobal pro barvu. Podáváme s hebkou bramborovou kaší nebo opečenými brambory.

Poznámka od kuchařky

Protože je štika sušší maso, tak k její přípravě se hodí šlehačka. Myslím, že by to bylo dobré i se pstruhem , amurem nebo s treskou.