- reklama -
Suroviny
- 1 štika
- grilovací koření od Vitany
- olivový olej
- 2 velké cibule
- 20 dkg anglické slaniny nebo uzeného boku
- kmín
- šlehačka 30 %
Postup přípravy receptu
-
Z olivového oleje a grilovacího koření uděláme marinádu, kterou potřeme špalíky štiky a necháme do druhého dne marinovat.
-
Na druhý den vysteleme pekáček cibulí, nakrájenou na plátky. Na to položíme kousky štiky, zalijeme zbylou marinádou, posypeme kmínem, poklademe anglickou slaninou a zalijeme vše šlehačkou.
-
Přikryjeme alobalem a dáme péct na 170 – 180 st. Asi 10 minut před koncem sundáme alobal pro barvu. Podáváme s hebkou bramborovou kaší nebo opečenými brambory.
Poznámka od kuchařky
Protože je štika sušší maso, tak k její přípravě se hodí šlehačka. Myslím, že by to bylo dobré i se pstruhem , amurem nebo s treskou.
Kuchařka: BILKOVAI