
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g mletého masa
- 350 g rýže
- 2 velké cibule
- 2 plechovky broskví
- 250 ml kari kečupu
- 1 smetana ke šlehání
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibulku opečeme s mletým masem, osolíme a opepříme. Rýži vaříme podle návodu a pak smícháme s mletým masem.
Broskve slijeme (nálev dát stranou) a nakrájíme na plátky. -
Do pekáčku vrstvíme střídavě směs s mletým masem a broskve, poslední vrstva jsou broskve.
-
Kečup, smetanu a nálev z broskví svaříme, promícháme a nalijeme na nákyp.
Zapékáme 20 min při 200°C (horkovzdušná trouba), broskve nesmí zhnědnout.
Poznámka od kuchařky
Pokud nemáte kari kečup, vezměte normální a přidejte kari.
Pokud máte rádi sušenou cibulku, zkuste maso samotné opéct a pak přidat pouze sušenou cibulku, je to také výborné.
Kuchařka: Gismousek









