
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 ks rybí filety (je jedno jestli kostky nebo klasické)
- 8 lžic strouhanky
- 100 g tvrdého sýra strouhaného (cca 6 PL – stačí jen 30% eidam)
- 1 smetana
- koření na ryby – libovolné, stačí i vegeta
- olej nebo máslo
- anglická slanina či špek
Postup přípravy receptu
-
Opečeme krátce z obou stran okořeněné filety na másle či oleji. Naskládáme do pekáčku. Zalejeme smetanou, zasypeme strouhankou smíchanou se sýrem.
-
Nahoru poklademe tenké plátky slaniny nebo velmi drobné kostičky špeku, kdo nemá rád, stačí dát jen plátky másla.
-
Dáme zapéct nezakryté v troubě na cca 20 minut, poznáme to podle zlátnutí krustičky.
Podáváme s bramborou.
Poznámka od kuchařky
Je to jediná forma ryby, kterou jsem jedla jako malá. Třeba bude chutnat i ostatním dětem 🙂 Fotky dodám příště nebo někdo zkuste a můžete mi s nimi pomoct 🙂 Doobrou chuť
Kuchařka: terysha.mathey









