Zapečená rybička

70
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks rybí filety (je jedno jestli kostky nebo klasické)
8 lžic strouhanky
100 g tvrdého sýra strouhaného (cca 6 PL – stačí jen 30% eidam)
1 smetana
koření na ryby – libovolné, stačí i vegeta
olej nebo máslo
anglická slanina či špek

Postup přípravy receptu

  1. Opečeme krátce z obou stran okořeněné filety na másle či oleji. Naskládáme do pekáčku. Zalejeme smetanou, zasypeme strouhankou smíchanou se sýrem.

  2. Nahoru poklademe tenké plátky slaniny nebo velmi drobné kostičky špeku, kdo nemá rád, stačí dát jen plátky másla.

  3. Dáme zapéct nezakryté v troubě na cca 20 minut, poznáme to podle zlátnutí krustičky.

    Podáváme s bramborou.

Poznámka od kuchařky

Je to jediná forma ryby, kterou jsem jedla jako malá. Třeba bude chutnat i ostatním dětem 🙂 Fotky dodám příště nebo někdo zkuste a můžete mi s nimi pomoct 🙂 Doobrou chuť