
- reklama -
Suroviny
- 500 g růžičkové kapusty
- sůl
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- mletý pepř
- 8 vajec
- 120 g strouhaného sýra
- máslo do misky
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky krátce povaříme v osolené vodě. Pak vodu slijte a kapustičky nechte v cedníku okapat. Oloupanou cibuli se slaninou nakrájejte na kostičky a orestujte na větší pánvi.
-
Pak do pánve přidejte okapané kapustičky. Promíchejte, krátce orestujte, podle potřeby osolte a opepřete.
-
Zapékací mísu vymažte máslem a naplňte směsí (kapustičky, cibule, slanina). Nahoru vyklepněte vejce (2 vejce na porci). Nakonec povrch posypte strouhaným sýrem a dopečte dozlatova.
Poznámka od kuchařky
K pokrmu nepotřebujeme přílohu. Popr. jen vařené nebo opečené brambory. Já k tomu jedla kyselé okurky.
Kuchař: christynka20