- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 6 velkých rajčat
- 500 g ve šlupce uvařených brambor
- Náplň :
- 1 cibule
- čerstvá bazalka
- 200 g tvrdého syra
- mletý pepř
- sůl
- olej
- Na zalití:
- 2 dl mléka
- 2 vejce
- pažitka
- 1 lžička červené mleté papriky
- mleté černé koření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a dáme z ohňa dolu. Pridáme narezanú bazalku, na malé kocky narezaný syr, osolíme, okoreníme.
-
Paradajkám zrežeme vršky a vydlabeme ich. Naplníme ich náplňou a uložíme do vymazaného pekáča.
-
Okolo paradajok rozložíme na kolieska narezané zemiaky.
-
V mlieku rozšľaháme vajíčka, soľ, papriku, korenie a narezanú pažitku. Do každej paradajky dáme 1-2 lyžice tejto zmesi ( podľa veľkosti paradajok ) a zvyšok vylejeme po zemiakoch.
-
Vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 30-40 minut.
Kuchařka: tejaja