
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové kotlety s kostí
- 1 šunková klobása
- 1 Hermelín
- cca 10 dkg Balkánského sýru
- 1 větší cibule
- sůl
- pepř
- sójová omáčka
- trocha oleje
Postup přípravy receptu
-
Kotletky omyjeme a ostrým nožem uděláme do každé otvor tak, abychom je mohli naplnit a lehce nařízneme u kosti, aby se lépe propekly. Každou kapsu zevnitř osolíme a opepříme.
-
Do každé kotletky vložíme kolečka klobásky a plátky Hermelínu. Uzavřeme párátkem, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
Zprudka opečeme na pánvi tak, aby se maso zatáhlo a udělala se krusta.
-
Do zapékací misky vyskládáme kolečka cibule a zbylá kolečka klobásy. Navrh položíme opečené kotletky, zakápneme sójovou omáčkou a zalijeme výpekem z pánve.
-
Dáme do trouby tak na cca 15 -20 minut při 180 °C.
-
Před dokončením zasypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpéct. Cibule s klobásou udělají zajímavé doplnění chuti k masu.
Poznámka od kuchařky
U manžela tento recept měl opravdu úspěch a nestihla jsem to ani vyfotit. Tak snad příště 🙂