Zapečená mušle s křenovým závojem

47
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 menší filety mořské štiky (možno i pangas či jiná mořská bílá)
10 dkg Nivy
3 větší růžičky brokolice (cca 5cm průměr)
3 plátky másla
3 sušená rajčata
koření na ryby
Přeliv:
1 lžíce Majolky®
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce sterilovaného křenu
několik kapary na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Filety osušíme, okořeníme a nakrájíme na proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Brokolicové růžičky rozebereme na malinké 1-2cm pidirůžičky a krátce povaříme (případně dáme do misky s 2cm vody a v MT 2 minuty vlníme na nejvyšší stupeň).

  3. Mušli či zapékací misky vymastíme 1/2 plátkem másla, střídavě vložíme proužky ryby, růžičky brokolice, kostičky Nivy a kousky sušených rajčat. Navrch dáme druhou 1/2 plátku másla.

  4. Zapečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 10 minut.

  5. Před podáváním polijeme přelivem (smícháme všechny 3 suroviny) a ozdobíme kapary. Podáváme s čerstvým pečivem.