Suroviny
- 800 g vepřové kýty
- 6 tlustostěnných paprik
- 2 velké cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 250 g uzené slaniny
- 100 g sýru (čedar, nebo mozzarella)
- 1 malá červená kapie
- 1 malá žlutá kapie
- 1 lžíce červené papriky
- 1 vejce
- 2 rohlíky
- trocha mléka
- 1 hrst petrželky
- máslo tak na jeden prst
- trocha oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso pomeleme, papriky umyjeme a zbavíme jádřince.
1 cibuli, kapie, slaninu pokrájíme na kostičky, 2 cibule na kolečka, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, petrželku nasekáme, rohlíky pokrájíme na kostky a přidáme mléko, ale jen tolik, aby se rohlíky trochu nasákly, ale příliš nerozmočily. -
Na másle a lžíci oleje osmažíme cibuli do sklovita, přidáme slaninu a ještě chvilku restujeme, jen co se slanina rozvoní. Měla by zůstat měkká a ne tvrdá. Necháme vychladnout.
-
Do masa postupně přidáme slaninu s cibulí, česnek, vejce, papriku, rozmočené rohlíky,
nastrouhaný sýr ( trochu necháme na posypání paprik), petrželku, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. -
Na konec ještě vmícháme kapie a naplníme směsí papriky.
-
Dno pekáčku s trochou oleje vyskládáme kolečky cibule, poklademe naplněnými paprikami, podlijeme trochou vody a dáme přikryté péct prvních 10 minut na 190 C°, pak stáhneme na 100 C° a pečeme ještě cca 20-30 minut. Doba je jen orientační, je třeba kontrolovat. Posledních pár minut pečeme odkryté a posypané sýrem.
-
Servírujeme zdobené kouskem zeleniny a s jakoukoliv bramborovou přílohou. Já volila máslové brambory.