- reklama -
Suroviny
3 porce
- Maso:
- 3 kuřecí prsa
- 3 lžíce tmavé sojovky
- sůl
- pepř
- kmín
- koření na kuře
- olej na opečení masa
- 6 plátků šunky
- 1-2 camemberty (na plátky)
- čerstvé oregano
- 6 plátků rajčete
- trochu provensálského koření
- 3 lžičky olivového oleje
- Brambory:
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- česnek – 6 stroužků
- 6 žampionů
- 6 brambor
- sůl
- pepř
- kmín
- 2 lžíce másla
- velká hrst nakrájené pažitky
- Máslová zelenina:
- koupená hotová zmražená zeleninová směs (Lidl) – příprava podle návodu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojit „na motýlka“ lehounce naklepat, zakápnout sojovkou, osolit a okořenit. Na oleji orestovat dozlatova. Přendáme na zapékací misku, poklademe plátky šunky, Camembertu, lístky čerstvého oregana, plátky rajčat.
-
Posypeme provensálským kořením a na každé maso kápneme olivový olej. Dáme pod gril na 7-10 minut (hlídáme podle druhu trouby).
-
V papiňáku rozpečeme slaninu, přidáme cibuli, česnek a žampiony na plátky. Orestujeme. Přidáme brambory na kousky, sůl a koření, papiňák zavřeme, až začne syšet, necháme vařit 5 minut, vypneme a necháme dojít. Otevřeme, přidáme máslo a pažitku, vymícháme, případně dosolíme.
-
Máslová zelenina: koupená hotová mražená směs, příprava podle návodu.
Kuchařka: sunny.sofi