Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou

163
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky vepřové krkovičky (po 130-150g)
8 žampionů
2 střední cibule
200 g husté zakysané smetany
kopr
sůl
pepř
sladká paprika
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran dozlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva.


    Zobrazit celý recept

  2. Opečené maso dáme do pekáčku a do výpeku přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, žampiony a restujeme, až cibule a houby chytí barvu. Pak trochu osolíme, opepříme, zalijeme zakysanou smetanou, trochu provaříme a přidáme nakrájený kopr.

  3. Maso v pekáčku posypeme paprikou a naklademe na něj směs hub a smetany.
    V zakrytém pekáčku pečeme 30 -40 min doměkka.
    Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i s rýží – v pekáčku se udělá výborná šťáva.

Poznámka od kuchařky

Dá se to udělat i z kotlety, ale mně přijde krkovička šťavnatější.