
Suroviny
4 porce
- Maso:
- – 6 řízků krkovičky
- – asi 6 plátků slaniny (podle velikosti a chuti)
- – sůl
- – kmín
- – 5 stroužků česneku
- – hladká mouka a grilovací koření
- – půl cibule (kdo má hodně rád, může být i celá)
- – asi 250 g najemno nastrouhaného čedaru
- – kečup
- – smetana (31%)
- Příloha:
- – asi 10 brambor
- – sůl
- – kmín
- – troška oleje
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem po obou stranách a obalíme v mouce smíchané s grilovaným kořením. Půlku cibule nakrájíme na měsíčky.
-
Na plech dáme pečící papír, posypeme cibulí a vyložíme masem. Každý plátek pokapeme kečupem, poklademe slaninou a zasypeme strouhaným čedarem.
-
To vše zalejeme smetanou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů asi tak 30 – 40 minut.
-
Že je hotovo poznáme tak, že se nám nahoře utvoří jakoby kůrčička.
-
Okrájíme si brambory, dáme je do hrnce, vypereme, nakonec natočíme čistou vodu, která by měla být kousek nad bramborami.
-
Osolíme, okmínujeme a vaříme do poloměkka. Poznáme to tak, že buď do brambory píchneme vidličkou, či nožem, nebo ji prostě ochutnáme.
-
Scedíme, vysypeme brambory na rozpálenou pánev s malinkou kapkou oleje.
-
Opečeme do zlata, nebo jak to máme rádi.
Poznámka od kuchařky
Na plech k řízkům můžeme dát i zeleninu (může být i mražená). Tento recept je jednoduchý na přípravu a docela rychlý. Jako příloha může být i rýže, nebo normální brambory jen uvařené. Prostě co kdo má rád.