
Suroviny
- 3 velké brambory
- 1 ks vejce
- hrst jater
- celá cibule
- kremžská hořčice
- lovecký salám
- lžíce pomazánkového másla
- sůl
- pepř
- chilli paprika
- kmín
- starší knedlík
- buráky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si brambory ve slupce.
-
Mezitím co se vaří brambory, osmažíme na oleji hrst jater a cibulku, ke konci přidám kmín.
-
Po dovaření brambory nechám zchladnout, oloupu je a nakrájím je na kolečka.
-
Nakrájím si i starší knedlík.
-
Na struhadle na hrubo postrouhám lovecký salám.
-
Lžíci pomazánkového másla utřu s kremžskou hořčici a zbytkem koření. Tuto směs poté smíchám s vejcem.
-
Pokrájené brambory i knedlík jsem si posypala kořením na ploše, a kladla do olejem vymazaného pekáčku.
-
Vrstvila jsem brambory, knedlík, cibulku, játra a lovecký salám.
-
Navrstvené suroviny jsem poté zalila směsí s vejcem a „udusala“ rukou.
-
Na vrch jsem sypala buráky.
-
Pekla jsem na 190 °C 30 minut, poté jsem horkovzdušnou troubu dala na 200 a dopekla 10 minut.
-
Z pekáčku jsem to vyndala docela v pohodě, příliš se to nedrolilo, ale mohlo by to být lepší, u krajů se mi zapečená směs „vysypala“.