- reklama -
Suroviny
2 zapékací misky 15x20cm
- 1/2 kg mletého masa
- 1/2 kg jablek
- 5-6 menších rajčat
- 1 velká cibule
- 1 lžička majoránky
- sůl
- pepř
- olej na pánev
- 1/2 kelímku smetany
- 1 lžička hladké mouky
- 20 dkg strouhaného sýra
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kroužky a opečeme dozlatova na pánvi a dáme na dno zapékacích misek. Rajčata nakrájíme na kolečka tak, abychom pokryli celé dno misek.
-
Na pánvi dále opečeme mleté maso, které jsme osolili a opepřili a nakonec přidáme majoránku a navrstvíme na rajčata.
-
Jablka neloupeme, jen vykrojíme jádřince, nakrájíme měsíčky a na pánvi trochu osmahneme, příp. podlijeme lehce vodou, aby změkla. Dáme je jako poslední vrstvu na mleté maso.
-
Pečeme zakryté asi 30 minut na 200°C. Potom posypeme sýrem a zalijeme smetanu smíchanou s moukou a pečeme odkryté asi 10 minut, až sýr zezlátne.
Poznámka od kuchařky
Pokrm je chuťově hodně jemný a není moc sytý (manžel „na pohlazení žaludku dobrý a co bude dál?“ 🙂 – to hovoří za vše…)
Kuchařka: jahoda