Zapečená hlíva s camembertem

52
- reklama -

Suroviny

800 g hlívy ústřičné
1 velká cibule
máslo
sůl
pepř
grilovací koření
1 Camembert nebo 1 Hermelín

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu nakrájíme na větší kousky a cibulku nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi si rozehřejeme kousek másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a orestujeme. Směs lehce osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Tekutinu přitom necháme odpařit.

  3. Do máslem vymazaných zapékacích misek rozdělíme hlívu, camembert nakrájený na plátky položíme navrch a posypeme trochou grilovacího koření.

  4. Zapékáme na 180 st zhruba 20 minut. Podáváme s bramborami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Pestrý svět. Recept jsem si trošku upravila. Do originálu patří místo camembertu 250g nivy.