- reklama -
Suroviny
- 800 g hlívy ústřičné
- 1 velká cibule
- máslo
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- 1 Camembert nebo 1 Hermelín
Postup přípravy receptu
-
Hlívu nakrájíme na větší kousky a cibulku nadrobno.
-
Na pánvi si rozehřejeme kousek másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a orestujeme. Směs lehce osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Tekutinu přitom necháme odpařit.
-
Do máslem vymazaných zapékacích misek rozdělíme hlívu, camembert nakrájený na plátky položíme navrch a posypeme trochou grilovacího koření.
-
Zapékáme na 180 st zhruba 20 minut. Podáváme s bramborami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Pestrý svět. Recept jsem si trošku upravila. Do originálu patří místo camembertu 250g nivy.
Kuchařka: lemarti