
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 mini dýně Hokaido
- 350 g mletého vepřového masa
- 100 g libové anglické slaniny
- 1 malá cibule
- 1 – 2 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- 125 g mozzarelly
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, orestujeme dozlatova a necháme vychladnout. Dýním odkrojíme kousek horní části se stopkou a vydlabeme. Vnitřek potřeme olejem, můžeme i ochuceným a osolíme.
-
Slaninu umeleme a smícháme s masem, drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, Mozzarellou nakrájenou na kousky a vychladlými žampiony.
-
Promícháme, dochutíme solí a pepřem a směsí naplníme dýně. Dáme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme při 190°C asi 45-55 minut, podle velikosti dýní.
Poznámka od kuchařky
Inspirace – časopis FOOD, mírně pozměněno.
Kuchařka: mysulka