Zapečená dýně Hokaido s mletým masem

194
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 mini dýně Hokaido
350 g mletého vepřového masa
100 g libové anglické slaniny
1 malá cibule
1 – 2 stroužky česneku
200 g žampionů
125 g mozzarelly
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, orestujeme dozlatova a necháme vychladnout. Dýním odkrojíme kousek horní části se stopkou a vydlabeme. Vnitřek potřeme olejem, můžeme i ochuceným a osolíme.

  2. Slaninu umeleme a smícháme s masem, drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, Mozzarellou nakrájenou na kousky a vychladlými žampiony.

  3. Promícháme, dochutíme solí a pepřem a směsí naplníme dýně. Dáme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme při 190°C asi 45-55 minut, podle velikosti dýní.

Poznámka od kuchařky

Inspirace – časopis FOOD, mírně pozměněno.