Zapečená domácí vinná klobása

155
- reklama -

Suroviny

500 g vepřového plecka
500 g domácí vinné klobásy
2-3 pórky
400 g žampionů
rajčatová omáčka (sugo) nebo i kečup
sůl
mletý pepř
strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nízkou zapékací mísu vymažeme tukem a položíme na ni plátky osoleného a opepřeného masa. Na něj navrstvíme vinnou klobásu (domácí nebo koupenou – tu vymáčkneme ze střívka).

  2. Další vrstvou budou kolečka pórku, na něj naskládáme plátky žampionů.
    Zakapeme sugem nebo kečupem, posypeme sýrem a dáme upéct – zpočátku pečeme zakryté.

Poznámka od kuchařky

Jednoduché, šťavnaté, dobré 🙂

Domácí vinnou klobásu dělám podle tohoto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/16406-vinna-kloba…