
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřového plecka
- 500 g domácí vinné klobásy
- 2-3 pórky
- 400 g žampionů
- rajčatová omáčka (sugo) nebo i kečup
- sůl
- mletý pepř
- strouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Nízkou zapékací mísu vymažeme tukem a položíme na ni plátky osoleného a opepřeného masa. Na něj navrstvíme vinnou klobásu (domácí nebo koupenou – tu vymáčkneme ze střívka).
-
Další vrstvou budou kolečka pórku, na něj naskládáme plátky žampionů.
Zakapeme sugem nebo kečupem, posypeme sýrem a dáme upéct – zpočátku pečeme zakryté.
Poznámka od kuchařky
Jednoduché, šťavnaté, dobré 🙂
Domácí vinnou klobásu dělám podle tohoto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/16406-vinna-kloba…
Kuchařka: cathleen