- reklama -
Suroviny
- 1 středně velká cuketa
- brambory (množství neudávám, jak kdo chce)
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- pórek podle libosti
- 20-30 dkg uzeniny
- 2 stroužky česneku
- koření podle chuti
- (já použila grilovací, provensálské, pepř, kmín)
- sůl
- olej
- 2 vejce
- trochu smetany a mléko
Postup přípravy receptu
-
Cuketu, brambory a uzeninu nakrájíme na kousky, papriku a pórek na proužky,
cibuli nadrobno a česnek najemno nasekáme. -
Na oleji zpěníme cibuli,přidáme uzeninu a opečeme.Pak přidáme česnek
a jen krátce osmahneme.
Toto vše pak smícháme dohromady,okořeníme a osolíme dle chuti. -
Dáme do remosky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme alobalem,aby se to navrchu
nepřipálilo. Pečeme do změknutí brambor. Alobal odstraníme.
Zalijeme smetanou a mlékem, s rozšlehanými vajíčky a dopečeme dozlatova.
Kuchařka: marbene