
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 cukety
- 60 dg Parmazánu
- 3 vejce
- 100 ml šlehačky
- 100 ml mléka
- olivový olej
- hrubá sůl
Postup přípravy receptu
-
Cukety nakrájíme na tenoučká kolečka (2-3 mm), nasolíme a necháme hodinu odležet v chladničce nejlépe v cedníku na těstoviny, dávám pod něj hluboký talíř, protože cukety pustí šťávu.
-
Po vyndání propláchneme. V míse smícháme vejce, šlehačku a mléko. Omyté cukety opražíme na pánvi do měkka (cca 5 minut). Půlku cuket rozmixujeme ve smetanové směsi. Pekáč vymažeme olivovým olejem a dno vysypeme půlkou nastrouhaného parmazánu.
-
Na to nalijeme směs s rozmixovanou cuketou a na ni poklademe zbylé cukety a zasypeme zbylým parmazánem. Trouba na 220°C, pečeme 20-25 minut.
Poznámka od kuchařky
Jinak sorry za nekvalitní fotku. Napravím se příště,
Kuchařka: rozinka1