Suroviny
4-6 osob
- 3 střední cukety
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- (dužina z dvou cuket)
- sůl
- pepř
- lžička pálivé papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 150g eidamu (v celku) nebo balíček plátků
Postup přípravy receptu
-
Do hluboké pánve nebo hrnce dáme dvě lžíce oleje, cibuli nakrájenou na kostičky a lehce osmažíme.
-
Přidáme mleté maso, česnek, protlak, pepř a papriku. Promícháme, chvíli dusíme.
-
Mezitím rozkrojíme cukety podélně na půl a vydlabeme dužinu (např. lžící). Dužinu ze dvou cuket nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a osolíme. Dusíme, až je cuketa poloměkká.
-
Poté přidáme dvě lžíce mouky, promícháme a odstavíme.
-
Asi po 5min. vmícháme do směsi vejce a naplníme jí cukety. Posypeme nastrouhaným sýrem nebo poklademe půlkami plátků sýru.
-
Naplněné cukety pečeme v pekáči (i na plechu-záleží na množství) pokapaném olejem a podlité trochou vody na 200°C dokud sýr nezrůžoví…cca 30-40 min.
Poznámka od kuchařky
Pokud chcete dietnější verzi, použijte hovězí maso a méně tučný sýr…