- reklama -
Suroviny
- chlebová nebo tmavá bageta (nejlépe 2-3 dny stará)
- 2-3 vejce (podle velikosti pekáčku)
- 2 rajčata
- 50-70 g anglické slaniny
- 100 g strouhaného sýru
- 2 lžíce smetany
- máslo na vytření pekáčku
- sůl
- pepř
- pažitka – nešetříme
Postup přípravy receptu
-
Bagetu a rajčata nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme máslem a kolečka střídavě uložíme.
-
Vejce smícháme s drobně nakrájenou slaninou, pažitkou, smetanou a polovinou sýru.
-
Dochutíme solí, pepřem a nalijeme na bagetku. Zapečeme na 200 st. asi 15-20 minut dozlatova.
-
Před dopečením posypeme bagetu zbylým sýrem. Podáváme horké a každý si sám uloupne.
Poznámka od kuchařky
Nedávejte bagetu moc na těsno, aby se vaječná směs dostala i mezi plátky.
Zůstala mi po oslavě celá bageta a bylo mi ji líto dát slepicím, tak takhle dopadla. Množství surovin je orientační.
Kuchařka: mika59