Zapečená chlebová bageta s rajčaty a vejci

133
- reklama -

Suroviny

chlebová nebo tmavá bageta (nejlépe 2-3 dny stará)
2-3 vejce (podle velikosti pekáčku)
2 rajčata
50-70 g anglické slaniny
100 g strouhaného sýru
2 lžíce smetany
máslo na vytření pekáčku
sůl
pepř
pažitka – nešetříme

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu a rajčata nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme máslem a kolečka střídavě uložíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce smícháme s drobně nakrájenou slaninou, pažitkou, smetanou a polovinou sýru.

  3. Dochutíme solí, pepřem a nalijeme na bagetku. Zapečeme na 200 st. asi 15-20 minut dozlatova.

  4. Před dopečením posypeme bagetu zbylým sýrem. Podáváme horké a každý si sám uloupne.

Poznámka od kuchařky

Nedávejte bagetu moc na těsno, aby se vaječná směs dostala i mezi plátky.

Zůstala mi po oslavě celá bageta a bylo mi ji líto dát slepicím, tak takhle dopadla. Množství surovin je orientační.