
Suroviny
4 porce
- 4 plátky krkovice
- 3 cibule
- 150 g anglické slaniny ( plátky)
- 4 stroužky česneku
- 5 vajec
- 3 lžíce smetany
- 2 lžíce dijonské hořčice
- hrstka nasekaných čerstvých bylinek:
- petrželka
- libeček
- pažitka
- strouhanka
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a každý plátek potřeme prolisovaným stroužkem česneku. Obalíme ve strouhance a odložíme.
-
V misce rozšleháme vejce se smetanou, dijonskou hořčicí a bylinkami.
-
V pánvi rozpálíme olej a plátky masa protahujeme vaječnou směsí a zprudka opékáme z obou stran dorůžova. Stačí povrchově, maso se bude ještě péct.
-
Na dno zapékací misky rozložíme polovinu slaniny, na ni nasypeme polovinu cibule, nakrájené na tenká kolečka, na cibuli dáme opečené maso, další vrstvu slaniny a nakonec zbývající cibuli.
-
Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi půl hodiny zakryté (např. alobalem) a dalších cca 20 minut odkryté, aby cibule zezlátla.
Poznámka od kuchařky
Recept pochází z nějakého neidentifikovatelného výstřižku, tipuji na časopis Gurmán.