- reklama -
Suroviny
- brokolice
- brambory
- voňavý trvanlivý salám
- česnek
- niva
- sůl
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, osolíme, dáme česnek, salám a další vrstvu brambor.
-
Pečeme zakryté, aby se brambory nevysušily.
-
Ke konci na chvilku odkryjeme, aby chytly zlatavou barvu.
-
Až jsou měkké, nasypeme na ně brokolici, kterou jsme povařili cca 4-5 minut ve vroucí osolené vodě a rychle ochladili ledovou vodou, aby se zachovaly vitamíny a krásně zelená barva.
-
Posypeme větší vrstvou strouhané nivy a ještě dáme pár plátků másla a krátce zapečeme. Podávám s jogugrovo česnekovým dresingem.
Poznámka od kuchařky
Recept je rychlý, opravdu výborný a v celku zdravý, má to ráda i moje drahá polovička, která brokolici opravdu nemusí. A o dětech ani nemluvím.
Kuchařka: m.pracharova