- reklama -
Suroviny
- asi 600 g brambor
- sůl
- pepř
- smetana
- sušená rajčata naložená v oleji
- cibule osmažená na oleji
- česnek podle chuti
- nasekaná petrželka nebo pažitka
- Omáčka:
- smetana
- sůl
- pepř
- pár kapek citronu
- dijonská hořčice
- Salát:
- rajčata
- okurka nebo cuketa
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citron
- trocha cukru
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.
Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme smetanu, nakrájená sušená rajčata naložená v olivovém oleji, osmaženou cibulku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, nasekanou petrželku nebo pažitku. Vše promícháme a dáme zapéct. -
Suroviny na omáčku promícháme dohladka.
-
Rajče a salátovou okurku nebo cuketu nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a citronem, přisladíme, promícháme a necháme chvíli uležet. Pak necháme vykapat přes cedník. Omáčku naneseme na talíř okolo zapečené kaše a ozdobíme salátem.
Poznámka od kuchařky
Poměr surovin neuvádím, záleží na množství, jaké potřebujete.
Kuchařka: RubyRom