- reklama -
Suroviny
- 500 g brambor
- 2 žloutky
- 50 g másla
- mléko podle potřeby
- 30 g nastrouhaného parmezánu (nemusí být)
- muškátový oříšek nebo pažitka
- trochu strouhaného sýru na posypání
- sůl
- vejce spíše menší (podle množství formiček)
- tartaletky nebo jiné vhodné silikonové formičky
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. Necháme chvíli vypařit a prolisujeme nebo důkladně rozmačkáme.
-
Zapracujeme máslo, mléko a nakonec žloutky. Kaše by neměla být moc řídká.
-
Naplníme zdobící sáček a kaší nastříkáme dokola. Doprostřed vklepneme vejce a osolíme. Dáme do trouby a pečeme asi 10 minut, podle toho jaký má být žloutek tekutý nebo tužší. Horké posypeme sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Samozřejmě se to dá udělat ze zbylé hustší bramborové kaše od oběda. Taky z toho můžete nastříkat pusinky na plech s pečícím papírem a zapéct do růžova.
Kuchařka: mika59