Zapečená bramborová kaše s vejcem v tartaletkách

58
- reklama -

Suroviny

500 g brambor
2 žloutky
50 g másla
mléko podle potřeby
30 g nastrouhaného parmezánu (nemusí být)
muškátový oříšek nebo pažitka
trochu strouhaného sýru na posypání
sůl
vejce spíše menší (podle množství formiček)
tartaletky nebo jiné vhodné silikonové formičky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. Necháme chvíli vypařit a prolisujeme nebo důkladně rozmačkáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zapracujeme máslo, mléko a nakonec žloutky. Kaše by neměla být moc řídká.

  3. Naplníme zdobící sáček a kaší nastříkáme dokola. Doprostřed vklepneme vejce a osolíme. Dáme do trouby a pečeme asi 10 minut, podle toho jaký má být žloutek tekutý nebo tužší. Horké posypeme sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Samozřejmě se to dá udělat ze zbylé hustší bramborové kaše od oběda. Taky z toho můžete nastříkat pusinky na plech s pečícím papírem a zapéct do růžova.