
- reklama -
Suroviny
- 1 dlouhá francouzská bageta
- uzenina (šunka, anglická slanina, moravské)
- hrst tvrdého sýra nastrouhaného na hrubé nudličky
- česnekovosýrová pomazánka:
- sýr
- Majolka®
- česnek
- vaječnohořčicová pomazánka:
- jemně strouhaná vejce
- Majolka®
- hořčice
Postup přípravy receptu
-
Bagetu rozkrojíme na 1/3, poté prořízneme podélně a vzniklých 6 obdélníků překrojíme ještě diagonálně, takže vznikne 12 podlouhlých trojúhelníků.
-
Na bagetové trojúhelníky namažeme vrstvu pomazánky (6 sýrových, 6 vaječných), poklademe plátky uzeniny a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
Na plechu s pečicím papírem krátce zapečeme v troubě na 250°C.
Poznámka od kuchařky
Další varianta, jak naložit se zbytky silvestrovských zásob.
Pomazánky se dobře hodí pro tepelnou úpravu tohoto stylu, Majolka® s ostatními chuťovými přísadami teplem příjemně zvláční a provoní podklad. V tomto okamžiku se jedná o ryze ryze „zbytkový“ recept, ale s klidným svědomým je rodině předložím i jako plánovanou rychlou formu večeře či rychlé občerstvení pro návštěvu.
Kuchařka: isindy