Zapečená bageta se žampionovými vejci, slaninou a sýrem

58
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 bagety k dopečení
plátky anglické slaniny
1 větší žampion
3 vejce
1 cibulka
pažitka nebo petrželka
špetka sušeného česneku
tvrdý strouhaný sýr
sůl
pepř
olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku a přidáme nakrájené žampiony. Chvíli dusíme a přilijeme vejce. Smažíme jen krátce, aby zůstala řidší. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.


    Zobrazit celý recept

  2. Bagetu vydlabeme tak, aby byla hlubší. Vysteleme 1-2 plátky slaniny a naplníme vejci.

  3. Zasypeme sýrem a vložíme pod gril asi na 10 minut do zlaté barvy. Ihned podáváme.