Západočeské utopenečky dle Jarouše

96
- reklama -

Suroviny
15 porcí

15 špekáčků
5 cibulí
1/2 l octa
1/2 l vody
10 kuliček nového koření
20 kuliček pepře
5 hřebíčků
bobkový list
2 KL country koření
3 KL cukru

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Cibuli oloupene a nakrájíme na kolečka.

  2. Špekáčky promícháme s cibulí a naskládáme do nádoby.

  3. Vše ostatní smícháme a nalijeme na špekáčky. Lák nevaříme.

    Pro ty, co mají systém Bio Vac nebo Vacsy: Nádobu uzavřeme a odsajeme vzduch. Opakujeme 3x. Odsátí vzduchu rozšíří póry v mase a lépe se proleží. Stačí 4 hodiny. Samozřejmě jde dělat i klasicky, musí se však čekat 5-7 dní.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem dostal od Jarouše Podgorského, který ho vymyslel a vyhrál s ním vnitropodnikovou soutěž.