
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 50 dkg menších až středních žampionů
- malou misku špaldové celozrnné mouky
- strouhanku z celozrnného pečiva
- 3 vejce, podle velikosti i více
- pepř
- houbové koření pikantní
- na špičku nože pálivé papriky
- špetka mletého kmínu
- olej
- tatarská omáčka nebo Majolka®
- okurka salátová
- ocet nebo citron
Postup přípravy receptu
-
Připravíme trojobal, do vajíček zašleháme koření a přisolíme. Oloupané žampiony, zbavené třeňů, obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme na oleji dozlatova.
-
Podáváme s vařenými brambory a okurkovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Zbudou-li vajíčka, použijeme je do houbovo-bramborových placek, viz. příští recept.
Kuchařka: janky3