Žampiony v pikantním trojobalu

79
- reklama -

Suroviny
2 porce

50 dkg menších až středních žampionů
malou misku špaldové celozrnné mouky
strouhanku z celozrnného pečiva
3 vejce, podle velikosti i více
pepř
houbové koření pikantní
na špičku nože pálivé papriky
špetka mletého kmínu
olej
tatarská omáčka nebo Majolka®
okurka salátová
ocet nebo citron

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme trojobal, do vajíček zašleháme koření a přisolíme. Oloupané žampiony, zbavené třeňů, obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme na oleji dozlatova.

  2. Podáváme s vařenými brambory a okurkovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Zbudou-li vajíčka, použijeme je do houbovo-bramborových placek, viz. příští recept.