- reklama -
Suroviny
- 10 žampionů
- Na těstíčko:
- 2 vejce
- 3 PL hladké mouky
- 3 PL solamylu
- koření na čínu nebo kari
- 1 PL sójové omáčky
- 1 PL hořčice
- pivo podle potřeby
- sůl
- pepř
- Na zázvorové brambory:
- 500 g menších brambor
- 3 PL nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 KL drceného kmínu nebo římského kmínu
- 2 KL kari nebo kurkumy
- špetka chilli
- zelená petrželka
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme, snažíme se je osolit alespoň zevnitř a obalíme v hladké mouce.
-
Poté je namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje.
-
Brambory pokrájíme na měsíčky a spolu se 2 lžícemi zázvoru je opékáme do hněda cca 10 minut.
-
Poté přisypeme koření, podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka a dokud se veškerá tekutina nevstřebá do brambor. Pokud je potřeba, vždy podlijeme trochou vody.
-
Nakonec vmícháme zbytek zázvoru, rozdrcený česnek a petrželku.
Poznámka od kuchařky
Recept na těstíčko na obalení žampionů mám od Topačky Veroniky. Hrozne a je moc dobré. Tímto jí moc děkuji 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea