
Suroviny
- žampiony (na osobu asi 8-10 kusů)
- 2 vejce
- hladká mouka (na těstíčko)
- mléko (na těstíčko)
- sůl
- bílý pepř
- strouhanka (na obalení)
- tuk (na smažení)
- ředkvičky
- cherry rajčátka
- čerstvá paprika
- salátová okurka
Postup přípravy receptu
-
Žampiony krátce opláchneme,očistíme (NELOUPEME!) a osušíme.
-
V misce si připravíme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky, soli a bílého pepře – konzistenci ověříme na 1 houbičce – pokud stéká, přidáme mouku, pokud je jakoby drobivá a odpadává, přilijeme mléko (po kapkách).
-
Obalíme ve strouhance a ihned vkládáme na rozehřátý tuk a smažíme pěkně do růžovohněda.
-
Na talíř pak dáme zeleninu pokrájenou na kousky, smažené žampiony a přílohu – nejspíš brambory. Můžeme ochutit tatarskou omáčkou i kečupem.
Poznámka od kuchařky
Tohle byla dnešní manželova rychlovka a moc jsme si pochutnali. Žampiony byli krásně šťavnaté a křehounké. Pro urychlení obalování lze obalovat tak po 5 najednou – dejte do těstíčka, opatrně děrovanou lžící nebo vidličkou obalte, přendejte do strouhanky a pak šup do tuku -je to méně pracné než s každým prckem zvlášť a taky se tolik nezapatláte.