
- reklama -
Suroviny
- velké žampiony (na grilování)
- vejce
- sůl
- pepř
- uzený sýr
- (množství surovin je dané počtem žampionů)
Postup přípravy receptu
-
Huby umyjeme, osušíme papierovou utierkou, nožičky vylomíme (a upotrebíme niekde inde, napr. do polievky).
-
Klobúčik znútra osolíme, okoreníme, opatrne do neho vyklopíme vajíčko, zas osolíme, okoreníme a posypeme strúhaným syrom.
-
Dáme do pekáčika – použijeme pečiaci papier a zapekáme cca 20 min. – 200 stupňov.
Použijeme len veľké šampiňóny, z obyčajných by nám vajíčko vytieklo. Prípadne použijeme vajíčko prepeličie – křepelčí.
Poznámka od kuchařky
Chutí to teplé, vlažné i studené, vhodné aj ako predjedlo.
Kuchař: magdalenka









