- reklama -
Suroviny
3-5 krajíčků podle velikosti
- 250 g žampionů
- 100 g tvarůžků
- 1 malá červená paprika
- 1 menší cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky červené papriky
- máslo nebo olej
- mletý kmín
- sůl (opatrně)
- pepř
- špetka chilli
- teplé topinky potřené česnekem
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kousky nakrájené žampiony, papriku a kmín. Restujeme a mícháme až do odpaření tekutiny. Paprika by měla zůstat na skus.
-
Když se tekutina odpaří a směs zůstane krémovitá, přidáme mletou papriku, nakrájené tvarůžky a pepř. Mícháme do rozpuštění. Dochutíme chilli a solí. Podáváme teplé, dokud je směs vláčná na připravených topinkách.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlé a dobré. Pokud směs ztuhne, stačí lehce nahřát.
Kuchařka: mika59