- reklama -
Suroviny
2 porce
- Suroviny:
- 250 g čerstvých špaget nebo jiných těstovin
- 250 g čerstvých žampionů
- 1/2 malé cibule
- 10 g farmářského másla
- 10 g másla ghí
- 10 ml sójové omáčky
- 100-150 ml vývaru
- 2 lžičky hovězího bujonu
- 2 jarní cibulky
- 20 g Gran Moravia sýra
- 10 g Solamylu
- pepř
- Vegeta dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Orestujeme cibulku na másle a ghí. Mezitím nakrájíme čerstvé žampiony, polovinu na půlky a zbytek necháme vcelku. Nakrájíme jednu jarní cibulku, smícháme se žampiony. Restujeme 5 minut a pak přidáme sójovou omáčku.
Poté okořeníme dle chuti – pepř, Vegeta a přidáme vývar 100-150 ml. -
Připravíme 200-250 ml vody, přidáme 2 malé lžičky bujonu. Necháme trošku povařit, až se odpaří polovina vody a poté přidáme do pánve, kde restujeme žampiony. Povaříme na mírném ohni zhruba 5 minut, než se spojí chutě a pak přidáme čerstvou jarní cibulku.
-
Dáme vařit čerstvé těstoviny na 2-3 minuty.
Servírujeme se sýrem Gran Moravia a můžeme ještě na ozdobu přidat trošku čerstvé jarní cibulky.
Kuchař: Lopez