![Žampiony s ředkvičkovou náplní_5ff91814a73c4.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zampiony-s-redkvickovou-naplni_5ff9181497c4a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
5-7 kusů
- 5-7 ks žampionů
- 3 ředkvičky
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 cibule
- 50 g plísňový sýr (Formue ď Ambert)
- 1 vajíčko
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá lžička olivového oleje na potření žampionů před vložením do trouby
Postup přípravy receptu
-
Z žampionů odstraníme nožky a odložíme bokem. Hlavičky oloupeme a vnitřky žampionů mírně osolíme. Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme nadrobno nakrájené nožky žampionů, nastrouhané ředkvičky a na malé kostičky nakrájené rajče a utřený česnek.
-
Vše mírně osolíme, opepříme a chvíli restujeme-cca 4-5 minut. Přidáme vajíčko a necháme srazit. Nakonec do směsi rozdrobíme sýr, prohřejeme, aby se roztekl a pánev odstavíme.
-
Směsí plníme hlavičky žampionů, naložíme je na pekáč s pečícím papírem, každý žampion potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut na 200°C. Podáváme se zeleninou, nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou.
Kuchařka: JanaDorazinova