
Suroviny
2-3 porce
- 6-8 větších žampionů
- 100-120 g vepřového mozečku
- kus jarní cibulky (zelené části)
- 100 g libovolného tvrdého sýra podle chuti
- 1-2 vajíčka
- lžíce oleje + olej na vymazání pekáčku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Ze žampionů vyloupneme nožky, hlavičky oloupeme a osolíme. Nožky si nadrobno nakrájíme. Cibulku si nakrájíme na kolečka a na oleji spolu s nožkami a trošinkou vody podusíme cca 10 min. Osolíme, opepříme.
-
Až se voda téměř vydusí, přidáme očištěný mozeček a zase chvíli restujeme. Nakonec přidáme sýr a vajíčka a celou směs necháme srazit.
-
Touto směsí plníme hlavičky žampionů a pokládáme na pekáček vymazaný olejem. Podle chuti můžeme posypat svým oblíbeným kořením, já použila směs Adamova žebra. Podlijeme asi 1 dcl vody a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 30-40 min na 180 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Moje improvizace. :-)) Láďa nemá rád mozeček, ba, přímo ho nesnáší, ale nebyl doma, když jsem vařila. Tak jsem ho dobře převezla! :-)) Olizuje se ještě teď, ale náplň pro něj zůstává tajemstvím!! :-))