Žampiony plněné vepřovým mozečkem

69
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

6-8 větších žampionů
100-120 g vepřového mozečku
kus jarní cibulky (zelené části)
100 g libovolného tvrdého sýra podle chuti
1-2 vajíčka
lžíce oleje + olej na vymazání pekáčku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ze žampionů vyloupneme nožky, hlavičky oloupeme a osolíme. Nožky si nadrobno nakrájíme. Cibulku si nakrájíme na kolečka a na oleji spolu s nožkami a trošinkou vody podusíme cca 10 min. Osolíme, opepříme.

  2. Až se voda téměř vydusí, přidáme očištěný mozeček a zase chvíli restujeme. Nakonec přidáme sýr a vajíčka a celou směs necháme srazit.

  3. Touto směsí plníme hlavičky žampionů a pokládáme na pekáček vymazaný olejem. Podle chuti můžeme posypat svým oblíbeným kořením, já použila směs Adamova žebra. Podlijeme asi 1 dcl vody a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 30-40 min na 180 stupňů.

Poznámka od kuchařky

Moje improvizace. :-)) Láďa nemá rád mozeček, ba, přímo ho nesnáší, ale nebyl doma, když jsem vařila. Tak jsem ho dobře převezla! :-)) Olizuje se ještě teď, ale náplň pro něj zůstává tajemstvím!! :-))