
- reklama -
Suroviny
- 300 g žampionů (kloboučky nakrájet na plátky)
- 200 g cukety (nakrájet na kostičky)
- 150 g masitější oranžové papriky (nakrájet nadrobno)
- 50 g špeku (nakrájet nadrobno)
- 1 středně velká cibule (nakrájet nadrobno)
- 2 stroužky česneku (nakrájet nadrobno)
- 6 lístků čerstvého rozmarýnu (nakrájet najemno)
- 5 sušených rajčat v oleji (nakrájet nadrobno)
- 1 cm plátek másla
- 1 lžička oleje
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 5 lžic vody na podlití
- sůl
- mletý pepř podle potřeby
- zelené bylinky podle chuti
- na osobu 1 vejce (usmažené na másle)
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém tuku orestujeme do sklovita cibuli s česnekem a rozmarýnem. Přidáme žampiony, promícháme, podlijeme, okořeníme solí, pepřem a kmínem a pod pokličkou dusíme 10 minut.
-
Poté přidáme cuketu, papriku, rajčata, sojovou omáčku a opět necháme 10 minut za občasného promíchání dusit pod pokličkou.
-
Pokud je v měkké směsi větší množství tekutiny, necháme ji prudkým varem odvařit a poté můžeme podávat.
-
Máme-li chuť, můžeme lehce promíchat se smaženými vejci, která usmažíme na druhé pánvi.
Poznámka od kuchařky
Nožky použijeme buď pod maso, nebo do polévky. Žampiony můžeme v sezoně nahradit tvrdšími hříbky.
Kuchařka: Anna Kocikova









