
- reklama -
Suroviny
- 300 g čerstvých žampionů
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- čerstvá majoránka nebo sušená majoránka
- zelená petrželka
- špetka drceného kmínu
- kousek másla
- cca 1- 2PL hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Žampiony podle velikosti rozkrájíme na čtvrtky, půlky nebo silnější plátky. Cibuli na jemno a slaninu na kostičky nakrájíme.
-
Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100 ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku.
Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené.
Podáváme s pečivem, popř. brambory.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea