
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 140 g žampionů (4 menší kusy nakrájené na silnější plátky)
- 60 g šmakouna
- 1 plátek másla o síle 1cm
- 8 lžic smetany na vaření
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- špetka soli
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku na rozehřátém másle restujeme plátky žampionů do zlatavé barvy.
-
Poté přidáme smetanu, sůl, pepř, promícháme a slabým varem zredukujeme na hustější konzistenci.
-
Vmícháme citronovou šťávu, petrželku, nudličky šmakouna a necháme prohřát. Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka od kuchařky
„Šmakouna“si můžeme vyrobit domahttp://www.toprecepty.cz/recept/41921-smakoun-s-ci…
nebo použít kupovaný.
Chutnalo to zajímavě 🙂
Kuchařka: Anna Kocikova