Žampiony na cibuli a slanině v papiňáku

47
- reklama -

Suroviny
3 porce

500 g malých žampionů
3 větší cibule
2 cm široký plátek másla
5 g špeku
¼ lžičky drceného kmínu
mletý pepř
sůl
150 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a kousek špeku nakrájíme na drobné kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme slaninu a 2 minuty restujeme. Poté přidáme cibuli, kterou orestujeme do sklovita.
    Přidáme žampiony, vývar, kmín, pepř a sůl, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

  3. Od doby varu vaříme na slabém plameni 6 minut. Hrnec vypneme, necháme 2 minuty stát a poklici odstraníme. Vše opět promícháme a podle potřeby dochutíme.
    Na přílohu se hodí bramborová kaše, nebo opečený toust.