Žampiony dušené na víně s uzeným tofu

38
- reklama -

Suroviny

100 g žampionů
60 g cukety
2 lžíce nasekané petrželky
Asi 30 ml bílého vína
1 lžíce oleje
100 g uzeného tofu
20 g sýra s modrou plísní
Sůl
(bulgur)

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony nakrájíme na větší kusy (na poloviny), cuketu nakrájíme na větší kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozpálíme olej. Žampiony orestujeme dozlatova, přidáme cuketu a lehce osolíme. Opékáme ještě asi dvě minuty a zasypeme petrželí, podlijeme vínem a necháme vydusit. Tofu nakrájíme na kostky, přimícháme k houbám a prohřejeme. (Smícháme s uvařeným bulgurem).

  3. Na talíři posypeme rozdrobeným sýrem.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz