- reklama -
Suroviny
- 100 g žampionů
- 60 g cukety
- 2 lžíce nasekané petrželky
- Asi 30 ml bílého vína
- 1 lžíce oleje
- 100 g uzeného tofu
- 20 g sýra s modrou plísní
- Sůl
- (bulgur)
Postup přípravy receptu
-
Žampiony nakrájíme na větší kusy (na poloviny), cuketu nakrájíme na větší kostky.
-
Na pánvi rozpálíme olej. Žampiony orestujeme dozlatova, přidáme cuketu a lehce osolíme. Opékáme ještě asi dvě minuty a zasypeme petrželí, podlijeme vínem a necháme vydusit. Tofu nakrájíme na kostky, přimícháme k houbám a prohřejeme. (Smícháme s uvařeným bulgurem).
-
Na talíři posypeme rozdrobeným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz