
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 menší cibule
- 200 g čerstvých žampionů
- olivový olej
- máslo
- 4-5 lžic plnotučné hořčice
- 50 g čerstvé pažitky
- 250 ml zakysané smetany
- pepř
- sůl
- 500 g pšenično-žitný chleba
- 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme si žampiony,
-
očistíme je, omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
Cibuli si také očistíme a nakrájíme na drobno. Na pánev si dáme olivový olej, máslo a cibuli. Cibuli opečeme do zlatova, přidáme žampiony a spolu opékáme.
-
Když nám pustí žampiony moc šťávy tak to necháme na ohni aby se nám šťáva odpařila.
-
Zatím si ve větší misce smícháme hořčici, nadrobno nakrájenou pažitku, smetanu, pepř, sůl a promícháme.
-
Do misky se smetanou přidáme hotové žampiony a vše spolu pořádně promícháme.
-
Chleba si nakrájíme na plátky, opečeme na pánvi s trochou olivového oleje.
-
Opečené chleby potřeme česnekem a na ně dáme žampiony se smetanou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: nikus