- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g čerstvých žampionů
- 10 g másla
- 1 cibule
- 750 ml bujónu nebo vývaru
- 150 g cottage sýru
- 1 větší syrová brambora
- rostlinná smetana na dozdobení
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme máslo, zesklovatíme jemně nasekanou cibulku, přidáme žampiony a orestujeme dozlatova (pár hotových žampionů si dáme stranou na dozdobení). Nyní můžete zvolit jeden ze 2 dalších kroků:
-
1) Pokud vám nevadí ,,hrudky“ v cottage sýru, tak žampiony rozmixujte ve vývaru, propasírujte a teprve poté vmíchejte sýr.
-
2) Jestliže chcete krém dokonale hladký, rozmixujte i se sýrem a poté propasírujte.
-
Propasírovanou polévku vrátíme na sporák a přidáme syrovou jemně nastrouhanou bramboru. Vaříme zhruba 25-30 minut, brambora se při vaření rozpadne a krém nám krásně zahustí bez použití mouky nebo jíšky.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave