- reklama -
Suroviny
- 200 g žampionů
- 200 g řapíkatého celeru
- plátek másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky a řapíky celeru na půlměsíčky.
-
Na rozehřáté máslo dáme orestovat žampiony, přidáme celer, sůl a 500 ml horké vody. Vaříme 15 minut.
-
Poté ponorným mixérem rozmixujeme, naředíme horkou převařenou vodou do požadované hustoty a dle chuti dokořeníme.
Poznámka od kuchařky
Zbyly mi vydlabané vnitřky a nožky žampionů po jejich naplnění,tak jsem suroviny využila na fajn polévku.Po žampionech a řapíku byla hezky voňavá a my jsme si pochutnali. Místo vody můžeme naředit smetanou.Když přidáme 1-2brambory, také tím nic nepokazíme.Výhoda různých krémových polévek je hlavně ta, že nepotřebujeme mouku na zahuštění.
Kuchařka: Anna Kocikova