Žampionovo-řapíkatý krém

75
- reklama -

Suroviny

200 g žampionů
200 g řapíkatého celeru
plátek másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky a řapíky celeru na půlměsíčky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozehřáté máslo dáme orestovat žampiony, přidáme celer, sůl a 500 ml horké vody. Vaříme 15 minut.

  3. Poté ponorným mixérem rozmixujeme, naředíme horkou převařenou vodou do požadované hustoty a dle chuti dokořeníme.

Poznámka od kuchařky

Zbyly mi vydlabané vnitřky a nožky žampionů po jejich naplnění,tak jsem suroviny využila na fajn polévku.Po žampionech a řapíku byla hezky voňavá a my jsme si pochutnali. Místo vody můžeme naředit smetanou.Když přidáme 1-2brambory, také tím nic nepokazíme.Výhoda různých krémových polévek je hlavně ta, že nepotřebujeme mouku na zahuštění.