
- reklama -
Suroviny
- vepřové maso (např. kýta…)
- cuketa
- čerstvé žampiony (případně konzervované)
- cibule
- česnek
- sojová omáčka
- trochu plnotučné hořčice
- olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- solamyl na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky. Cuketu na kostky, žampiony na plátky.
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.
-
Přidáme maso a zprudka opečeme. Posypeme kořením – sůl, pepř, kmín a hořčici. Podlijeme vodou a dusíme.
-
Když je maso skoro měkké, přidáme žampiony a cuketu, krátce podusíme. Vzniklý sos zahustíme solamylem či necháme jen tak.
Podáváme s rýží, těstovinami či bramborem.
Kuchařka: Montanka