
- reklama -
Suroviny
- 20 dkg krémových žampionů (s hnědou hlavičkou)
- 1 brokolice
- 10 dkg másla
- stroužek česneku na jemno pokrájený
- 2 kostky houbového vývaru (masox)
- kelímek smetany
- sůl
- pepř
- špetka strouhaného muškátového oříšku
Postup přípravy receptu
-
Brokolici – růžičky pokrájet, košťály a žampiony ( celé ) sloupnout a také pokrájet a dát vedle.
-
Na másle zasmahneme česnek, přidáme pokrájené košťály, žampiony a lehce zadusíme. Zalijeme litrem vody, přidáme houbový masox. Po 10 minutách přihodíme zbylé růžičky a dovaříme do měkka…cca také 10 minut. Nakonec rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme kořením a vmícháme smetanu. Servírujeme s krutony
Kuchař: srettrus