
- reklama -
Suroviny
- 2 velké žampiony (cca 150 g)
- 80 g tvrdého sýru
- 80 g šunky nebo měkkého salámu
- 1 vejce
- 2-3 lžíce hl. mouky
- strouhanka podle potřeby
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce smetany nebo mléka
- 2 plátky toustového chleba bez kůrky
- sůl
- pepř
- špetka mleté červené papriky
- strouhanka na obalení
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Oloupané žampiony, sýr a salám nastrouháme na jemno. Kdo má rád větší kousky může na hrubším struhadle. Přidáme nakrájenou cibulku na drobno, rozdrobený chleba a zbytek přísad.
-
Vymícháme směs, strouhanku přidáváme postupně tak, aby šly tvarovat řízečky. Obalíme ve strouhance.
-
Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran. Vhodná příloha jsou brambory a domácí tatarská omáčka.
Poznámka od kuchařky
Záměrně jsem tam nedala ani česnek, ani výrazné koření, aby vynikla chuť a vůně žampionu.
Kuchařka: mika59