
- reklama -
Suroviny
4-5 ks
- 250 g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 1 paprika čerstvá
- 5 sušených rajčat
- lžíce sádla
- 2 lžíce rajčatového protlaku, nebo dobrého kečupu
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- rovná lžička červené papriky
- lžíce sladké chilli omáčky
- sůl
- pepř
- topinky opečené na sádle nebo v troubě na sucho
- strouhaný sýr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na kousky.
-
Cibuli zpěníme na sádle a přidáme žampiony, papriku a rajčata.
-
Trošku podlijeme vodou a dusíme tak, aby paprika zůstala křupavá.
-
Přidáme protlak, papriku a zbytek surovin.
-
Ještě chvíli podusíme a dochutíme případně špetkou cukru.
Poznámka od kuchařky
Tato směs se také hodí na bramboráky.
Kuchařka: mika59