Žampionová rýže

297
- reklama -

Suroviny
4 porce

350 g rýže(měřeno objemově to je 4 dcl)
sůl dle potřeby
3-4 lžíce oleje
1 malá cibule
100 g žampionů
zhruba okolo 5,5 dcl vody(záleží jakou máme rýži a kolik tekutiny je ještě v houbách)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si lehce osmahneme – zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli podusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Rýži si propláchneme horkou vodou, procedíme přes cedník a přidáme k žampionům.

  3. Zalijeme odměřenou horkou vodou, osolíme dle potřeby, zamícháme a dusíme jak jsme zvyklí. Buď na sporáku, nebo v troubě. Když je rýže měkká, tak ji promícháme vidličkou. Občas dělávám ke kuřecímu masu.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/