Žampionová polévka s krutonky

67
- reklama -

Suroviny
6 porcí

5 velkých žampionů
1 jarní cibulka
1 petržel
200 g 12% smetany
60 g přírodního strouhaného sýru (Gran Moravia)
sůl
bílý pepř
libeček
petrželová nať
kopr
polévkové koření
máslo
mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na másle lehce osmahneme nakrájenou cibulku a zapražíme moukou.

  2. Omyté a na kousky nakrájené žampiony s petrželí dáme do hrnce a zalijeme cca 1,2 l horké vody. Přidáme sůl, pepř, hrst petrželové natě, libeček, kopr a povaříme cca 20 min.

  3. Stáhneme hrnec z plotny a polévku rozmixujeme. Poté vrátíme zpět na plotnu, na mírném ohni přidáváme smetanu se sýrem a vše promícháme.
    Dle chuti ještě osolíme nebo opepříme. Já místo soli přidala trochu polévkového koření.

  4. Hotovou polévku můžeme ozdobit pokrájenou jarní cibulkou a krutonky.