
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 5 velkých žampionů
- 1 jarní cibulka
- 1 petržel
- 200 g 12% smetany
- 60 g přírodního strouhaného sýru (Gran Moravia)
- sůl
- bílý pepř
- libeček
- petrželová nať
- kopr
- polévkové koření
- máslo
- mouka
- voda
Postup přípravy receptu
-
Na másle lehce osmahneme nakrájenou cibulku a zapražíme moukou.
-
Omyté a na kousky nakrájené žampiony s petrželí dáme do hrnce a zalijeme cca 1,2 l horké vody. Přidáme sůl, pepř, hrst petrželové natě, libeček, kopr a povaříme cca 20 min.
-
Stáhneme hrnec z plotny a polévku rozmixujeme. Poté vrátíme zpět na plotnu, na mírném ohni přidáváme smetanu se sýrem a vše promícháme.
Dle chuti ještě osolíme nebo opepříme. Já místo soli přidala trochu polévkového koření. -
Hotovou polévku můžeme ozdobit pokrájenou jarní cibulkou a krutonky.
Kuchařka: Moniiita