
- reklama -
Suroviny
2,50 litru
- 6-8 žampiónů
- 3 brambory
- 1/2 brokolice
- kousek Nivy
- 1 vrchovatá lžíce kopru
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžíce octa
- plátek másla
- olej
- sůl
- zeleninový bujon
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si z hladké mouky uděláme jíšku do hněda, zředíme zeleninovým vývarem a prošleháme.
-
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, nakrájenou brokolici, bobkové listy, nové koření, kmín a necháme vařit.
-
Mezi tím si nakrájíme žampiony na plátky, v kastrůlku si rozpustíme máslo a žampiony orestujeme, pak je přidáme povařit do polévky, ale před tím z polévky vyndáme bobkové listy, pak rozmixujeme ručním mixerem.
-
Dáme už jen kopr, ocet,sůl a nastrouhanou nivu, povaříme, aby se niva rozpustila.
Poznámka od kuchařky
K této polévce mě nasměroval recept z „Pošli recept“, ale já ho pozměnila. Do polévky se může dát i smetana, kdo rád. Polévka je moc dobrá, hustá a sytá.
Kuchařka: Bibinka